Dobrý den paní Holbová,
do obratu Vaší kavárny se příjmy z manželova podnikání zahrnovat nebudou, a to i tehdy, pokud Váš manžel s Vámi na provozu kavárny spolupracuje a pro účely daně z příjmů na něj rozdělujete příjmy a výdaje. Do Vašeho obratu pro povinnou registraci k DPH tak budete zahrnovat pouze Vaše příjmy, resp. úplatu za Vámi uskutečněná plnění.
Pokud nepřesáhnete obrat 1 mil. Kč za nejvýše 12 bezprostředně předcházejících po sobě jdoucích kalendářních měsíců, nemusíte se registrovat jako plátce DPH.
Přeji Vám hezký den.
S pozdravem
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
OSVČ, nezapomeňte změnit zálohu na zdravotní a sociální pojištění už za leden
Někdo se psem, jiný s Ámosem. Co popřála k Vánocům a novému roku vláda na sítích?
Kdy letos podat přiznání a přehledy OSVČ? Tady je daňový kalendář pro rok 2026
Změny, které přináší rok 2026 do oblasti zaměstnávání
Velký rozcestník změn v roce 2026, které se týkají podnikatelů
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
3. 8. 2013 15:28
Dobrý den, pronajala jsem si kavárnu , jsem OSVČ. Obrat předpokládám do 1 000 000- takže nejsem plátce dph.
Manžel/ OSVČ má host činnost/ mi z 20 % pomáhá v kavárně , jinak si vydělává , že chodí občas vařit na svatby a rauty.
Musí se jeho příjmy - ty svatby... započítávat do obratu mé kavárny?? Tím by se mi zvýšil můj obrat nad 1 000 000 a musela bych být plátce DPH ?
Moc děkuji.
Holbová