Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
OSVČ, nezapomeňte změnit zálohu na zdravotní a sociální pojištění už za leden
Někdo se psem, jiný s Ámosem. Co popřála k Vánocům a novému roku vláda na sítích?
Kdy letos podat přiznání a přehledy OSVČ? Tady je daňový kalendář pro rok 2026
Změny, které přináší rok 2026 do oblasti zaměstnávání
Velký rozcestník změn v roce 2026, které se týkají podnikatelů
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
21. 8. 2013 22:09
Ahoj,
potřeboval bych poradit. Rád bych vyvíjel mobilní aplikace na zakázku při studiu. Studuji VŠ a aktuálně jsem si získal i možnou zakázku, kterou bych mohl vyvíjet a kterou jsem aktuálně odhadl na 25 tisíc Kč. Co bych aktuálně měl udělat? Sepsat dohodu o provedení práce? A co když je zadavatel fyzická osoba nebo firma? Jakou z toho daň bych nakonec měl odvést? Nebo by měl zadavatel nakonec odvést těch 15% z výsledné částky?
Dále bych se chtěl zeptat co kdybych si dokázal sehnat třeba podobné zakázky každý měsíc při studiu? Co v tomto případě bych pak měl dělat? Zařídit si OSVČ? Nebo živnostenský list nebo jak?
Vím, že se ptám celkem dost, ale vážně bych to potřeboval vědět a snažil sem si to různě dohledat, ale trošku se mi v tom dělá teď bordel a proto bych byl rád za celkem obsáhlou a ucelenou odpověď přesně pro moji situaci.
Děkuji všem za odpovědi