Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
OSVČ, nezapomeňte změnit zálohu na zdravotní a sociální pojištění už za leden
Někdo se psem, jiný s Ámosem. Co popřála k Vánocům a novému roku vláda na sítích?
Kdy letos podat přiznání a přehledy OSVČ? Tady je daňový kalendář pro rok 2026
Změny, které přináší rok 2026 do oblasti zaměstnávání
Velký rozcestník změn v roce 2026, které se týkají podnikatelů
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
29. 8. 2013 15:58
Dobrý den,
chci si objednat u zhovitele vytvoření dila. S dílem chci libovolně nakládat pouze já, chci mít neomezená práva k jeho užívání jak územně, tak časově, tak množstevně, a chci mít možnost poskytovat licenci k užití díla třetím osobám.
Jestli jsem to dobře pochopila, musím s autorem díla sepsat licenční smlouvu v písemné formě, ve které bude uvedeno:
- identifikace smluvních stran
- udělení licence jako výhradní
- územní rozsah neomezený
- časový rozsah neomezený
- množstevní rozsah neomezený
- vyše odměny x Kč
- přílohou vyobrazení díla
Dotazy:
- jak přesně se má formulovat, že nabyvatel licence bude mít právo udělit licenci k uživání třetím osobám?
- chybí mi v náležitostech něco?
- co přesně je myšleno písemnou formou licenční smlouvy?
- musí být licenční smlouva samostatný dokument nebo stačí, když budou výše uvedené informace uvedeny ve faktuře?
- musí smlouva být v tištěné podobě podepsaná oběma stranami nebo stačí, když bude smlouva v elektronické podobě a potvrzená prostřednictvím emailové komunikaci (příp. elektronicky podepsaná)?
- mohla by redakce Podnikatel.cz přidat ke Vzorům smluv i Licenční smlouvu a případně Podlicenční smlouvu?
Děkuji za odpověď