Reklamace dle obchodního zákoníku

• (neregistrovaný)

17. 9. 2013 10:04

Vážený pane, vážená paní,
      dne 8.8.2013 jsem zakoupila tablet za 7000kč od firmy Gigacomputer, O. Ševčíka, v Brně. Tablet měl označení renew a byl pouze s měsíční zárukou. Když jsem si tablet přebírala v prodejně, byla jsem ujištěna, že je vše funkční a baterie bude mít stejnou výdrž jako by byl nový. Požádala jsem o návod k použití, který u tabletu nebyl. Byla jsem informována, ať si ho najdu na internetu. Na to jsem neměla celý týden čas a s tabletem jsem se začala seznamovat až o víkendu 16.8. V té době jsem zjistila, že nefunguje touchpad(myš). Hned v pondělí 19.8. jsem ho odnesla do prodejny . Od nich jsem byla informována, že by měl být problém pouze v instalaci softwaru a v dokladu od nich, jsem měla, že tablet dostanu v pátek 23.8. Bohužel 22.8. mi volali (což bylo přesně 14dní od koupi), že tablet musí poslat do Brna, kde jsem ho koupila, že to neumí opravit. V úterý 27.8. jsem volala do brněnské pobočky, zda-li jim už tablet přišel. Poté, co ho na můj podnět dohledali jsem od nich dostala příslib, že tablet nebudou opravovat, ale že si připlatím 800kč a dostanu stejný model, ale už se zárukou 12měsíců. Vše mám potvrzené emailem. Bohužel se do 3.9. už nikdo neozval, a když jsem znovu kontaktovala prodejce, byla jsem informována, že už je vyprodali. Nabídli mi jiný druh tabletu, ale byl pro mě natolik odlišný, že jsem to odmítla. Když jsem požádala o vrácení peněz, jejich chování už nebylo příjemné. Pán se mi v podstatě vysmál, že tablet byl objednaný přes firmu (což je pravda a na to jsem zapomněla), a že tím pádem nejsou povinni dodržet ani 30 denní reklamační lhůtu, která podle mě, by měla být ukončena 17.9. tedy 30dní od podání tabletu v Českých Budějovicích. Byla jsem informována, že při reklamaci je to doba na nezbytně nutnou...co to znamená, že ho u sebe budou moci mít i třeba dva měsíce?!
      Domnívám se, že od první chvíle jsem byla oklamána a kdybych věděla, že budu muset čekat na opravu a to i déle než 30dní, řekla bych si o vrácení peněz.
      Mám nějaké možnosti jak se bránit? Veškeré datumy zde uvedené, mohu doložit komunikací přes emaily a popřípadě i výpisem mobilního telefonu.

Předem děkuji za vyřízení.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).