Jedná se o elektriku a tam si může firma uplatnit dph na základě úhrad dle splátkového kalendáře, všechno mám - zálohy hrazeny v hotovosti, doklady jsou v úce 2011 a 2012, z konečné fa uplatněno jen dph z toho doplatku např. zd 5000,- + dph 1000,-
ale firma zaplatila na zálohách např. 40 000,- a to paní účetní nikde nezohlednila, tak si myslím, že bych to nedaňově doúčtovala v 2013 a dph jim uplatnila např. nedaňově 502/321
daňově 343/321
ale jde mi o to, že to takto zaúčtováno zůstane na 321, pokud to celé mohu takto provést, tak tam musím nějak dostat ten nedaňový zd a pak to vynulovat a zd tam musím dát, protože z fú by volali, na základě čeho tam mám větší odpočet(už se mi to stalo u podobného případu). Na kontrolním dph mě řekli, že to uplatnit mohu, ale jak to proúčtovat?
a) pokud bylo DPH v nákladech, tak je třeba podat dodatečné daňové přiznání za roky 2011 a 2012 a počítat s úrokem z prodlení
b) účtuje se 343/426 (možná by stálo za to občas si přečíst vyhlášku 500 - hlavně když se mění).
c) než tohle uděláte tak si spočítejte, jestli doplatek daně z příjmů včetně úroku z prodlení nebude vyšší než vratka DPH
d) jste si jistá, že tím na sebe nepřivoláte kontrolu z finančáku na ty staré roky, které jsou evidentně blbě?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Zaměstnavatelé musí do konce dubna dohlásit informace o zaměstnancích
Důchody porostou seniorům rychleji, projeví se to však zřejmě až v roce 2029
Padesát tisíc jako základ? Výpočet důstojné mzdy rozvířil sítě, lidé mluví o výsměchu
Zvláštní zkrat ministerstva, postavit si hlavu u zdravotních benefitů je absurdní
Stát označuje nové hlášení za stabilní, firmy ale hlásí chyby a chaos
Nevinný prodej domácí slivovice může skončit likvidační pokutou
23. 9. 2013 9:33
Dobrý den, v 2011 a 2012 nebylo uplatněno DPH ze zaplacených záloh, chci uplatnit v 2013, jak to mám prosím zaúčtovat ZD a DPH v 2013? Děkuji