S.r.o.

• (neregistrovaný)

12. 10. 2013 18:17

Dobrý den, Měl bych pár otázek.
    Podnikám, ve stavebnictví mám založené s.r.o. Ale teď se mi nabídla možnost začít podnikat i v auto dopravě. A nemyslím si že tohle bude poslední možnost v podnikání protože přítelkyně uvažuje že si otevřeme restauraci.

Mé otázky zní je lepší na každé to podnikání založit nové s.r.o. ? aby v tom nebyl bordel? Nebo stačí jedno s.r.o. ?
    Nebo mě napadlo založit  jedno hlavní s.r.o. a k tomu založit vždy podle toho odvětví další něco na způsob mateřská společnost a dceřiné. Myslel jsem takového jako že pavouka. A vždy to hlavní s.r.o. by vlastnilo další s.r.o v daném odvětví Electro,Autodoprava,atd... Budu rád za každé odpovědi nebo rady jak to nejlépe udělat

Děkuji za odpovědí
    Email MilanHlavaty150@seznam.cz
    tel 732417855

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 12. 10. 2013 20:37

Rop

Na to není tak jednoduchá odpověď. Má to své výhody i nevýhody.

Nevýhoda je určitě zvýšená administrativa ... pro každé s.r.o. musíte udělat závěrku, valnou hromadu a další kupu papírování.

Výhoda zase je, že to máte striktně oddělené a když špatně dopadne jedno tak to neohrozí druhé.
      Ovšem zase na druhou stranu krátkodobě se dá jedna věc dotovat druhou činností a nemusíte tak v některých případech na sebe podat insolvenci ...

Jinak aby v tom nebyl bordel se dá v účetnictví rozlišit třeba na střediska ... sice to bude velké účetnictví, ale dá se to rozdělovat.
      Ale zase na druhou stranu se můžete obratem dostat do povinného auditu ...

Prostě na každé pozitivum najdu negativum ... asi by to chtělo si s někým sednou (doporučuji spíš daňového poradce, než právníka) a trochu to probrat.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).