Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
1. 2. 2006 19:34
Četla jsem Váš přispěvek ZLATO A DPH. Nevím jestli jste zlatník ,který nakupuje a prodává investiční zlato (tj. zlato ve tvaru slitků o ryzosti nejméně 995 tisícin) a nebo jste prodejce zlatých šperků.
Dneska jsem tento problém řešila s našim FÚ, kde mi řekli, že my jakožto obchod se zlatem to musíme také tak dělat, ale na Finančním ředitelství mi na tento dotaz odpověděli jinak. Že v paragrafu 92a chybí čárka v 1. odstavci bodu a) takže zvláštní režim by se měl vztahovat pouze na investiční zlato, ale ne na výrobky. Mám z toho trochu zvláštní pocit,protože na našem FÚ nejdříve nevěděli o čem mluvím a až za půl dne mi volali, že si tedy nastudovali zákon o DPH. Na finančním ředitelství o tom věděli a tvrdili, že byli na školení v Praze a tam tento problém jim vyjasnili tím, že v uvedeném odstavci chybí čárka mezi souvětím a tím dochází k mylnému výkladu zákona.
Sama nevím co mám dělat. Děkuji za názory k problému, jestli je má již někdo vyřešené. Jelikož máme již několik faktur z ledna od dost velkých prodejců zlatých šperků a všude nám je účtují s DPH, což by tedy neměli pokud je odpověď na dotaz na otázku v diskuzích ZLATO A DPH správná.