Pokud budete spolupracující osoba, tak budete muset výdaje stanovit paušálem stejně jako manžel.
Pokud nejste spolupracující osoba, tak bych zkoumal jen u vás, zda splňujete podmínky v § 35ca - čili:
a) zaměstnání je víc než 50 % příjmů
b) pokud není, tak jít na skutečné náklady
a pak bych uplatnil slevu na dítě u vás.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Změny, které přináší rok 2026 do oblasti zaměstnávání
Velký rozcestník změn v roce 2026, které se týkají podnikatelů
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
19. 10. 2013 9:16
Dobrý den, chtěla bych se zeptat. Modeluji příklad. V současné době jsem na mateřské dovolené - pobírám rodičovský příspěvek. Zároveň mám příjmy ze závislé činnosti - dohoda o provedení práce s podepsaným prohlášením. Mám živnostenský list na vedení účetnictví a manžel živnostenský list - řemeslnná činnost s uplatněním výdajových paušálů ve výši 80%. Jedná se mi o to, že když manžel uplatňuje paušální výdaje, tak si nemůže odečíst slevu na děti. Chtěla bych je tedy uplatnit já. Můžu si je uplatnit, když budu mít v daňovém přiznání příjmy ze závislé činnosti, příjmy z podnikání podle § 7 a příjmy jako spolupracující osoba mého manžela? Děkuji za odpověď.