No to těžko radit ... řekl bych udělejte opravný daňový doklad, ale v tu chvíli bude mít v ruce dva "špatné" doklady.
Pokud by to šlo, tak bych se se zákazníkem domluvil, a prostě doklady vyměnil. Tedy za daňový doklad bych udělal doklad bez DPH nejlépe se stejným číslem :-)
Jinak za této situace vy jste povinen dle § 108 odst. 1 písm. i) odvést DPH, které jste uvedl na dokladu (i když jste nebyl plátce DPH) a váš zákazník nemá dle § 73 odst. 1 písm. a) nárok na odpočet. U daně z příjmů je daňová uznatelnost samozřejmě v pořádku.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Zaměstnavatelé musí do konce dubna dohlásit informace o zaměstnancích
Důchody porostou seniorům rychleji, projeví se to však zřejmě až v roce 2029
Padesát tisíc jako základ? Výpočet důstojné mzdy rozvířil sítě, lidé mluví o výsměchu
Zvláštní zkrat ministerstva, postavit si hlavu u zdravotních benefitů je absurdní
Stát označuje nové hlášení za stabilní, firmy ale hlásí chyby a chaos
Nevinný prodej domácí slivovice může skončit likvidační pokutou
21. 10. 2013 18:52
Dobrý den,
můj problém je takovýhle. Dobrovolně jsem se přihlásil k plátcovství daně z přidané hodnoty, jeiikož to vyhovuje mým klientům. Bohužel jsem si mylně myslel, že jsem plátcem DPH od chvíli, kdy jsem se přihlásil. Učinil jsem tedy několik obchodů jako plátce DPH, i když jsem se jím tedy stal až o pár dní později. Prosím tedy o radu, jak daný problém vyřešit. Ke zboží jsem vydal daňové doklady, které tedy nejsou ale daňově uznatelné.
Jde mi o to, že teď můj zákazník drží v ruce daňový doklad, který není vlastně účinný. Jak to vyřešit. Děkuji