Špatná platební morálka

• (neregistrovaný)

22. 10. 2013 14:28

Dobrý den,
    jsem OSVČ a na začátku roku jsem podepsal smlouvu o poskytování služeb s jednou s.r.o. firmou. Ve smlouvě se akorát ujednává o ceně, jakým způsobem se bude fakturovat (odeslat fakturu od 1. do 15. dne v měsíci, splatnost 20 dní), jakým způsobem se ruší/prodlužuje smlouva a dohoda o mlčenlivosti. Nic víc, nic míň.

Firma mi zadala projekt (interní) na kterém jsem pracoval. Po nějakém čase se platební morálka zhoršovala (když jsem poslal fakturu, dohadovali se o ceně) až nakonec začali platit po splatnosti. Pro mne to byl hlavní příjem a proto bylo důležité abych dostal peníze včas a dokázal si tak doplatit všechny své závazky. Bohužel to dopadlo tak, že jsem na projektu přestal pracovat a urgoval je o zaplacení faktury, která již byla po splatnosti. Fakturu mi zaplatili až 16 dní po splatnosti po několika urgencích (teprve až když jsem přišel do firmy osobně), tedy skoro 40 dní bez peněz. Další fakturu mi nezaplatili vůbec, takže jsem přestal na projektu pracovat. Nedávno jsem se dozvěděl od jednoho kolegy, že uvažují nad právníkem. Musím upozornit že žádné termíny nebyli stanoveny (jak ústně, tak emailem nebo písemně), takže z mého pohledu jsem nic neporušil.

Proto bych se rád zeptal, při případném sporu, jaké z toho můžu mít následky.

Děkuju za případnou odpověď.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).