To musíte vědět vy co jste vyplňoval na živnostenském úřadu při přerušení živnosti. Pokud jste nevyplnil "odregistraci" k daním tak je bohužel smůla na vaší straně.
Jinak registry začaly být propojeny až v srpnu 2013 a to velmi horko těžko.
Přeplatek se převádí na jinou daň automaticky, přece vás o to nebudou prosit.
Jinak o prominutí žádat není možné.
Stěžovat si můžete, ale spíš mám takový pocit, že na vás úřednice byla moc hodná. Protože jste nepodal 4 přiznání za rok 2012 a 3 za rok 2013. To je dohromady 7x500 Kč.
Pokud si chcete na někom vybít zlost, tak na sobě, za tohle si opravdu můžete sám.
Spíš bych šel vyzkoumat, zda náhodou nejste registrován ještě na zdravotní pojišťovně a na sociálce ... ať vám nehrozí něco dalšího.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Změny, které přináší rok 2026 do oblasti zaměstnávání
Velký rozcestník změn v roce 2026, které se týkají podnikatelů
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
1. 11. 2013 14:45
Dobrý den,
v roce 2010 jsem přkročil obrat 1mil Kč a Finanční Úřad mně vyměřil pokutu, kterou do dnes splácím.
Dále jsem se musel stát plátcem DPH.
Činnost jsem přerušil ke konci roku 2011, s tím, že jsem řádně podal daňové přiznání a také DPH.
Protože jsem měl za to, že finanční a daňový ůřad jsou propojeny, přestal jsem jakékoli přiznání podávat.
Nyní - po dvou letech mi Ďanový úřad vyměřil pokutu 2x500 Kč s tím, že o žádné oznámení o přerušní nedostali a já jsem byl povinnen i nadále DPH podávat.
- Je to správně? Úřednice fin úřadu Prahy 10 mi tvrdí, že
- nemají žádnou dobu, do které mně musí vyzvat k podání DPH
- že registry nejsou propojeny?
- Přitom přeplatek daně mi na úhradu DPH bez mého zásahu poslali
- Je možné požádat o prominutí?
Bohužel počítám s tím, že penále vždy platí "hloupý" občan a "chyrá úřednice" má vždy pravdu...
- Jak si účinně stěžovat na daný úřad/úřednici tak, aby to daná úřednice pocítila a zapamatovala?
Děkuji moc za pomoc,
J.Svoboda
P.S.
Mám pocit, že jsme tu pro stát a úředníky, ne naopak.
Tito úředníci budou mít definitivu? Proč?