Náhrada za čas na cestě

• (neregistrovaný)

1. 12. 2013 9:53

Váženídovoluji si vás obtěžovat s dotazem, na který neumím odpovědět a zatím mi nikdo nepodal nějaké rozumné řešení. Situace:Pracovník uzavřel Smlouvu o dílo s danou organizací a v odseku „Cena a platební podmínky“ bylo uvedena celková a konečná cena za provedení díla a cena (náklady) na ubytování a dopravu cena nezahrnuje. Objednatel tyto náklady na ubytování a dopravu hradí nad rámec celkové ceny. Objednatel uhradil náklady za ubytování a cestovné. Práce byly vykonávány v Dánsku a byla vykonána jedna cesta tam a po vykonání práce jedna zpět. Jedna cesta trvala 13 hodin, tedy celkem 26 hodin.Dotaz spočívá v tom, zda je možné žádat náhradu za strávený čas na cestě tam a zpět a pokud ano, tak jakým způsobem se náhrada stanovuje.To, co jsem zatím zjistil, byl návod a to taková, že náhrada se počítá jako 60% hodinové mzdy * počet hodin strávených na cestách. Děkuji předem za odpověď a jsem s pozdravem Ing. Zeman JiříLiptovská 24Opava 6747 06E-mail: jiri.zeman@opava.czMobil:  736 421 032

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 12. 12. 2013 19:17

ivzez

V tomto případě nejde o pracovně právní vztah, neřídí se zákoníkem práce.
      Záleží na tom, co jste si se zadavatelem sjednal.
      Nemáte-li sjednánu náhradu za čas strávený na cestě, nemůžete nic nárokovat.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).