Takže já je zaměstnám na dohodu a pokud by se mně nějaký bývalí zaměstnanec chtěl mstít a třeba to nahlásil, tak akorát podělá sám sebe, rozumím tomu dobře :-)
já si nedělám legraci.
než si zatěžovat účetnictví nějakým senem smluv s pochybnými existencemi na pracáku, a dohadovat se s berňákem zda provozuji švarc, či obcházím nějaké zákony o zaměstnanosti a srážkách ze mzdy - neřkuli dohadovat se s někým že mu jeho zaměstannci škodí za provizi - - - je daleko jednodušší příjem zdanit jako svůj, transparentním a prokazatelně legáním způsobem, a pak případně soukromně obdarovat jedince,kterří se na mém ekonomickém úspěchu podíleli.
provize od kusu, kdy pracovník nepobírá nic jiného ani žádnou náhradu výdajů, a celkem si vydělá řádově jednotky stokorun (max tisícikorun) za měsíc, je pro podobný vztah ideální a oveřený praxí.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
25. 8. 2010 21:25
Dobrý den,
chtěl bych se zeptat jakou smlouvu mám uzavírat pokud bych chtěl zaměstnávat brigádníky od provize. Na prodej určitého zboží, či produktu kde by měli za každý kus/smlouvu určitou provizi. Dohodou o díle? Jak to je v případě lidí co jsou na úřadu práce a vydělali by si takhle do 4000/ měsíc? děkuji