Prodej nákladního auta

• 6. 12. 2013 22:54

Dobrý den, prosím o radu jak správně postupovat z hlediska DPH : plátce dph (s.r.o.) v roce 2013 nakoupilo od fyzické osoby nákladní automobil, který měl prodávající evidovaný na rodné číslo. Pořízení tohoto vozidla bylo na základě kupní smlouvy bez DPH (v 4/2013) . Nyní s.r.o. rozhodlo, že vozidlo prodá dalšímu s.r.o. za cenu nižší než pořizovací.
    Je s.r.o. povinno prodat toto vozidlo s dph, když bylo pořízeno od neplátce? /tudíž bez dph?/ Mockrát děkuji za odpověď. Renata

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 7. 12. 2013 12:36

bez přezdívky

Děkuji za odpověď.  A prosím jak je to v případě autobazarů(s.r.o.)-plátců DPH když vykoupí vozidlo od FO a prodávají plátci dph, tak odvádí DPH také z celé prodejní částky? Nebo jenom ze své marže? Nějak mám zmatek v tom, kdy se musí odvést dph z celkové prodejní částky  a kdy ne. V návaznosti na
      předchozí dotaz k prodeji nákladního auta pořízeného od neplátce, jsem se domnívala, že plátce toto vozidlo nesmí prodat s dph, když jej pořídil od neplátce a prodává jej za cenu nižší než pořizovací (tedy že na prodeji nevydělal). Můžete mi prosím pomoci se v tom trošku lépe vyznat? Děkuji Renata

• 8. 12. 2013 0:27

Rop

A slyšela jste již o zvláštním režimu pro obchodníky s použitým zbožím? Zkuste se podívat do § 90 zákona o DPH. To je to čím se řídí autobazary.

Předpokládám, že nesplníte podmínku dle odst. 1 písm. c)

Takže vy s DPH :-)

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).