1. Pokud budete mít osobní odběr doma tak je nutné zřídit provozovnu dle živnostenského zákona. V ostatních případech nikoliv.
2. Do nákladů lze dát vše co si před finančním úřadem obhájíte, že to je na výdaj související s dosažením, zajištěním a udržením vašich příjmů (a máme tu pár výjimek).
3. To záleží na zisku ... obecně se v prvním roce zálohy neplatí, doplatek však již ano. A doplatek je dle zisků.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Změny, které přináší rok 2026 do oblasti zaměstnávání
Velký rozcestník změn v roce 2026, které se týkají podnikatelů
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
3. 1. 2014 12:23
Dorbrá den, chtěl bych se zeptat. Chci rozjet eshop s náhradními díly jako OSVČ při zaměstnání, mám několik otázek které pro mě nejsou zodpovězené. Každopádně jako neplátce DPH.
1. Některé zboží budu mít skladem, podnikat budu z domu, prakticky od stolu, potřebuji zřizovat provozovnu, když se mi skladové položky nejdou do skříně v pokoji?
2. Budu vést daňovou evidenci, co vše můžu dát do výdajů? Budu kupovat obalový materiál k odeslání zboží (krabice, obálky, izolepy, bublinky)
3. Jaké budu platit poplatky za socialni a zdravotni pojištění, když začínám podnikat a jsem zaměstnanec na HPP?