OSVČ při zaměstnání

• (neregistrovaný)

3. 1. 2014 12:23

Dorbrá den, chtěl bych se zeptat. Chci rozjet eshop s náhradními díly jako OSVČ při zaměstnání, mám několik otázek které pro mě nejsou zodpovězené. Každopádně jako neplátce DPH.

1. Některé zboží budu mít skladem, podnikat budu z domu, prakticky od stolu, potřebuji zřizovat provozovnu, když se mi skladové položky nejdou do skříně v pokoji?

2. Budu vést daňovou evidenci, co vše můžu dát do výdajů? Budu kupovat obalový materiál k odeslání zboží (krabice, obálky, izolepy, bublinky)

3. Jaké budu platit poplatky za socialni a zdravotni pojištění, když začínám podnikat a jsem zaměstnanec na HPP?

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 3. 1. 2014 14:43

Rop

1. Pokud budete mít osobní odběr doma tak je nutné zřídit provozovnu dle živnostenského zákona. V ostatních případech nikoliv.

2. Do nákladů lze dát vše co si před finančním úřadem obhájíte, že to je na výdaj související s dosažením, zajištěním a udržením vašich příjmů (a máme tu pár výjimek).

3. To záleží na zisku ... obecně se v prvním roce zálohy neplatí, doplatek však již ano. A doplatek je dle zisků.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).