Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
13. 2. 2006 8:42
Dobrý den,
vlastním rodinný dům, který chci pronajmout. Před pronájmem bych chtěla provést výměnu starých, dřevěných oken za plastová a také dům zateplit a natřít fasádní barvou. Výměnu oken považuji za opravu - daňově uznatelný náklad (nebudu měnit velikost oken). Můj první dotaz: V případě, že bych provedla v jednom kalendářním roce technické zhodnocení (zateplení jedné strany rodinného domu vč. nátěru fasádní barvou) v hodnotě do 40.000,-Kč, bylo by možné toto TZ vykázat přímo v daňově uznatelných nákladech? Někde jsem četla, že TZ v hodnotě do 40.000,-Kč za zdaňovací období může jít přímo do nákladů.
Druhý dotaz: Může mi někdo poradit, jak se počítají odpisy z rodinného domu v hodnotě 2 mil. Kč? O jakou odpis. skupinu se jedná a jaká bude, prosím, výše odpisů? Děkuji mnohokrát za odpověď