Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
Chystá se omezení portálu MOJE daně. Některé důležité služby nebudou fungovat
14. 2. 2006 11:14
Společnost má podíl v bulharské obchodní společnosti. Ve společenské smlouvě této bulharské společnosti je uvedena výše podílu v bulharských leva s tím, že v závorce je uvedena přibližná hodnota v dolarech. Tento vklad byl splacen v hotovosti v dolarech.
Společnost eviduje tedy výši svého obchodního podílu v dolarech. K této měně počítá i kurzové rozdíly vždy k datu účetní závěrky (účet 414).
Na jednom školení jsem se dozvěděla, že společnost by měla evidovat tento podíl v měně v jaké je uveden ve společenské smlouvě. To by znamenalo, že přepočet by se měl dělat k bulharským leva a roky předtím má společnost špatně vedené...auditoři nikdy nic nenapadali.
Prosím poraďte...
Děkuji.