Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Změny, které přináší rok 2026 do oblasti zaměstnávání
Velký rozcestník změn v roce 2026, které se týkají podnikatelů
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
16. 1. 2014 11:22
Dobrý den,
chtěl bych se zeptat co napsat jako Název hlavní (převažující) činnosti a kolik si můžu uplatnit paušálních výdajů procentem? V roce 2012 jsem pracoval jako finanční zprostředkovatel a uplatňoval jsem 40% u pojištění a investic a 60% u stavebka, penzijka a úvěrů. Mám živnostenský list na zprostředkování obchodu a služeb a poradenskou činnost.
Ale v 2013 jsem se tomu přestal věnovat, ale vyfakturovával jsem jedné firmy práci na kongresem, kde jsem pomáhal s technickou podporou (mikrofóny, reproduktory, projektory a PC) aby mohli nepřetržitě běžet prezentace od různých řečníků. Abychom nemusel být registrovaný pod agenturou, kterou si ta firma najímala. Takto jsem si přivydělal jenom 37.000 Kč za rok.
V minulém daňovém přiznání jsem měl napsáno: Ostatní finanční zprostředkování. Případně pokud tohle neřešíte, mohli byste mě prosím nasměrovat, kde mi poradí.
Předem děkuji za odpověď.
S pozdravem