Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
2. 3. 2014 18:23
Zdravím čtenáře,
Doufám že je tohle správné místo pro můj dotaz.
Chystám se v létě otevřít rychlé občerstvení a momentálně řeším otázku jak se nejlépe připravit na výběr provozovny co se týká rekonstrukcí a úprav. Vím že nejlepší by bylo najít pronájem objektu, který je již zkoulaudovaní pro tento účel. V případě že se mi ale nic takového najít nepodaří, chtěl bych požádat o radu někoho kdo již podobnou situaci řešil. Byl bych moc vděčný za částečné přiblížení postupu kterým si budu muset projít, v případě že budu chtít změnit účel provozovny a zkolaudovat ji na rychlé občerstvení.
Mám předběžnou představu z informací co jsem vyhledal. Pokud jsem vše správně pochopil, nejprve mi musí projektant udělat projekt který budu muset schválit u okresního hygienika a hasičů, potom na stavebním úřadě zažádat o stavební povolení. Po rekonstrukcích musím kontaktovat hygienickou a požární inspekci a potom provést kolaudaci.
Nevím zda je tento postup správný a něco mi třeba neuníká, proto bych chtěl trochu podrobnější informace, ať to mám v hlavě trochu více srovnané a připravené. Také na co si mám dát při tomhle postupu pozor apod.
Snadnější verze by nejspíš byla najít prostory již zkolaudované pro požadovaný účel. V případě že najdu takové místo co bude vyhovovat mým požadavkům, stále se úpravám a drobným rekonstrukcím nevyhnu. Proto by mě zajímalo, co vše bych měl o rekonstrukci v takovéhle situaci vědět. Budu potřebovat stavební povolení a projekt? Jaké orgány musím před a po takovéhle rekonstrukci kontaktovat? Na co si dát opět pozor a čemu se vyvarovat?
Vím že se jedná o dost rozsáhlou otázku, ale snažím se být opatrný ať nepřijdu o finance kvůli neznalosti.
Děkuji za jakýkoliv tip nebo radu,
Radim