Ručení majetkem v místě trvalého bydliště

• 9. 3. 2014 12:02

Dobrý den,

chystám se s kolegou založit s.r.o., ale měl bych dotaz k ručení. Základní kapitál jsme si stanovili na 50 000 Kč a hodláme jej splatit při založení společnosti, tudíž jako společníci již dále ručit nebudeme. Společnost jako taková ručí celým svým majetkem, což je v našem případě pouze uvedený základní kapitál, dokud jej nepoužijeme na provoz firmy. Zároveň budeme oba jednateli společnosti, kteří v případě, že nejednají s péčí řádného hospodáře, ručí celým svým majetkem.

A zde se blížím k mému dotazu. Jsem krátce po dostudování, majetek nemám prakticky žádný (auto, byt apod.), mám pouze garáž po rodičích, 150 tisíc na stavebním spoření, cca stejnou sumu na běžném účtu a pak pár drobností jako notebook apod. Naše podnikání není nijak rizikové, nebudem si na něj ani půjčovat, ale jsem typ člověka, který se snaží myslet absolutně na všechno a mít věci pod kontrolou.

Proto se chci zeptat, pokud by náhodou někdy došlo na nejhorší, a to na zabavování mého majetku, tak zda by mohl být dotčen také nějaký majetek v místě mého trvalého bydliště, i když není můj? Jde o to, že trvalé bydliště mám zatím u bratra a výhledově ho tam ještě nějaký čas mít budu, ale majetek tam žádný nevlastním. Chci mít tedy jistotu, že svého bratra nevystavím žádnému riziku.
    Předem mnohokrát děkuji za odpovědi!
    Lukáš

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).