V měsíci červenci jste byl zaměstnán od 1. do 4. a od 8. do 31.
Zaměstnán jste nebyl 5., 6. a 7. - což znamená, že za červenec jste nesplnil podmínku pro vedlejší činnost, neboť zaměstnání netrvalo po celý měsíc. Takže za červenec jste měl zaplatit zálohu za hlavní činnost a to v minimální výši.
Takže jediné co udělat, aby nebyly problémy je zaplatit 1890 Kč. To že na sociálce je obecně bordel je známo, jenom teď mají pravdu.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
10. 3. 2014 12:14
Dobrý den,
můj dotaz směřuje na sociální pojištění. Dnešním dnem jsem obnovil živnost a po oběhání pojišťovny a sociálky jsem se dozvěděl divnou věc.
Začnu od začátku, aby se v tom dalo orientovat. Minulý rok (květen 2013) jsem převedl svou živnost na vedlejší činnost a nechal se zaměstnat. V zaměstnání jsem skončil 4.7. a od 8.7. jsem byl zaměstnán jinde, kde pracuji doposud. V listopadu 2013 jsem živnost přerušil.
V lednu mi přišel přehled o nedoplatku za měsíc květen 2013. To chápu že bylo potřeba zaplatit, což jsem učinil a v přehledu nebylo povinností nic jiného platit. Od dneška 10.3. jsem živnost obnovil a na sociálním mi bylo sděleno, že mám dluh za měsíc červenec 2013 (tj 1890Kč). Což je mi divné, jelikož jsem už v té době už měl živnost na vedlejší činnost a navíc jsem byl zaměstnán.
Je třeba částku za měsíc červenec 2013 platit nebo to měl provést zaměstnavatel, případně který? Nebo jaké kroky provést, aby nebyly problémy, když nebudu chtít částku 1890Kč zaplatit?