živnostenský úřad (tam se vyřídí živnost, registrace na sociálce, zdravotní pojišťovně a FÚ)
sociálka kvůli zaměstnancům
zdravotní pojišťovny kvůli zaměstnancům
tohle je povinný základ ... co víc záleží na předmětu podnikání ... jinak platíte nejenom daně, ale i zdravotní a sociální pojištění ... a účetnictví či daňovou evidenci též vést musíte.
Jenom jsem si myslel, že seminárky se dělají tak, že si to pisatel zjistí (nejlépe "pseudopokusem") ... a ne že mu to někdo nabulíkuje na foru ???
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Fond dal facku všem občanům ČR, ti totiž nakonec dotace pro Agrofert nejspíše zaplatí
Proč někomu přijdou od berňáku dvě složenky k dani z nemovitostí?
Jedno rozhodnutí vás může připravit o starobní důchod. Jak to zvrátit?
Prodal byt, aby mohl pražit. Dnes má Michal jednu z nejlepších káv v Evropě
Počet sledujících je přežitek. U mikroinfluencerů hledejte brand fit, radí odbornice
Kdo má status umělce, může od státu opět dostat až 90 tisíc korun
5. 9. 2010 18:42
Dobrý den mám vypracovat seminární práci na téma podnikatelský záměr a já jsem se rozhodla pro založení obchodu s potravinami ve vlastním rodinném domku jelikož se tak ušetří na pronájmu, lze jednoduše zaměstnat členy rodiny a má to spoustu dalších výhod třeba malá konkurence jelikož se obchod bude nacházet ve vesnici atd. Jenomže nevím co všechno je potřeba k založení takového obchodu. Pokud se nemýlím jde o živnost volnou že? Takže se musí vyřídit živnostenský list, nevím ale zda se musí nutně vést účetnictví a odvádět daně a podobné věci. Prosím moc o rady ve středu to musím odevzdat a chci to mít dobře vypracované.