Výplaty v s.r.o

• (neregistrovaný)

27. 3. 2014 1:29

Dobrý den,

plánujeme s kolegou založit sročko, jenže, pořád nedokážeme nikde dohledat jaký je princip výplat u sro....Pokud já budu v pozici jednatele, jak se mám odměňovat? Napadají nás pouze hlouposti ve stylu. Budu sám ve své firmě zaměstnanec a budu za sebe přes firmu platit sociální a zdravotní pojištění? Nebo budu mít firmu a zároveň ŽL a budu si sám za sebe jako za Jakuba vystavovat faktury, na moje sro? Obojí mi přijde jako hloupost. Pokud bych to dělal podle druhé možnosti tak budu platit daně nejen za firmu, ale i sám za sebe. Podle mě je tam nějaký "háček"...Mohl by mi to prosím někdo po lopatě vysvětlit?

Mnohokrát děkuji.

Jakub

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 27. 3. 2014 9:51

Rop

Pokud budeš vykonávat práci ve firmě (např. firma bude vytvářet počítačové programy a ty budeš programátor) tak musíš mít zaručenou mzdu (což je víc než minimální) a odvádět z toho sociální a zdravotní.

Naopak fakturovat firmě jako OSVČ bylo do konce roku 2013 absolutně zakázané, teď jenom relativně (například pokud budeš mít autoservis jako OSVČ tak můžeš fakturovat programátorské společnosti přezutí pneu, ale programátorské práce jí fakturovat nesmíš).

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).