Registrace k dani

• (neregistrovaný)

30. 3. 2014 9:54

Dobrý den,předem se omlouvám, že Vás obtěžuji, ale mám na Vás pár otázek ohledně registrace k dani z příjmů.Od 1.4.2014 otevírám kosmetický salon a je to moje hlavní pracovní činnost. Chtěl jsem se tedy zeptat, jak mám postupovat v souvislosti s daní. Zjistil jsem, že se musím do osmi dnů registrovat na FÚ k dani z příjmu fyzických osob a zajímalo by mě, jestli stačí jen toto, nebo je ještě potřeba vyplnit nějaký jiný formulář. Dále jsem se chtěl zeptat, jak se stanovuje výše záloh a kdy musím odevzdat daňové přiznání, protože přiznání se odevzdávalo právě do 1.4.2014 a od tohoto data já začínám teprve podnikat. Předem děkuji za odpověď.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 30. 3. 2014 11:13

Rop

a) registrace k daním je do 30 dnů
      b) pokud nemáte zaměstnance tak stačí registrace k dani z příjmů fyzických osob
      c) zálohy na daň z příjmů se neplatí
      d) do 8mi dnů se musíte registrovat na sociálce a své zdravotní pojišťovně
      e) tam se zálohy platí v minimální výši
      - sociální 1894 Kč měsíčně (splatno od 1. do 20. následujícího měsíce - čili za duben splatno od 1. do 20. května)
      - zdravotní 1752 Kč měsíčně (splatno od 1. běžného měsíce do 8. následujícího měsíce - čili za duben splatno od 1. dubna do 8. května)

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).