a) registrace k daním je do 30 dnů
b) pokud nemáte zaměstnance tak stačí registrace k dani z příjmů fyzických osob
c) zálohy na daň z příjmů se neplatí
d) do 8mi dnů se musíte registrovat na sociálce a své zdravotní pojišťovně
e) tam se zálohy platí v minimální výši
- sociální 1894 Kč měsíčně (splatno od 1. do 20. následujícího měsíce - čili za duben splatno od 1. do 20. května)
- zdravotní 1752 Kč měsíčně (splatno od 1. běžného měsíce do 8. následujícího měsíce - čili za duben splatno od 1. dubna do 8. května)
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
30. 3. 2014 9:54
Dobrý den,předem se omlouvám, že Vás obtěžuji, ale mám na Vás pár otázek ohledně registrace k dani z příjmů.Od 1.4.2014 otevírám kosmetický salon a je to moje hlavní pracovní činnost. Chtěl jsem se tedy zeptat, jak mám postupovat v souvislosti s daní. Zjistil jsem, že se musím do osmi dnů registrovat na FÚ k dani z příjmu fyzických osob a zajímalo by mě, jestli stačí jen toto, nebo je ještě potřeba vyplnit nějaký jiný formulář. Dále jsem se chtěl zeptat, jak se stanovuje výše záloh a kdy musím odevzdat daňové přiznání, protože přiznání se odevzdávalo právě do 1.4.2014 a od tohoto data já začínám teprve podnikat. Předem děkuji za odpověď.