Zásoby z EU a plátce DPH

• (neregistrovaný)

1. 4. 2014 12:38

Jsem výrobce, nyní neplátce DPH. Většinu zboží a materiálu pro výrobu dovážím z EU. Během letoška se patrně stanu plátcem DPH z důvodu překročení obratu 1mil.
    Jestli to chápu správně, tak budu muset při přechodu zaplatit ze svých zásob státu DPH, které už jsem jednou zaplatil v zemi nákupu (EU). Což se mi logicky moc nechce.
    Dá se to eliminovat tak, že bych se nyní stal dobrovolně (nákupem libovolné služby v EU) identifikovanou osobou a takto začal odvádět z nyní v EU nakoupeného materiálu DPH v ČR. V průběhu roku bych vyprodal staré zásoby ze kterých bych měl povinnost při přechodu na plátce DPH zaplatit DPH v ČR a poté co bych měl na skladě již jenom materiál nakoupený jako identifikovaná osoba (s DPH odvedenou v ČR) bych se stal plnohodnotným plátcem DPH?

Je moje konstrukce správná, nebo to chápu úplně špatně? (informace mám jenom takhle porůznu z netu)

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 1. 4. 2014 13:12

Jan (neregistrovaný)

Jo ještě jsem tam zapomněl napsat, že předpokládám že z nákupů v EU jako ident.osoba mi při přechodu na plátce DPH český stát vrátí DPH?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).