Prodejní stánek

• (neregistrovaný)

11. 4. 2014 21:16

Dobrý den, ráda bych si otevřela prodejní stánek (karavan - trvale umístěný). Předmětem prodeje budou balené nápoje, sušenky, zmrzlina + káva a točené pivo. Stánek budu mít umístěn cca 50m od našeho rodinného domu. V první řadě mě zajímá živnost, na živnostenském úřadě mi bylo řečeno, že musím mít hostinskou činnost s odbornou znalostí. Tu ovšem nemám, ale využila bych garanta, ovšem nevím, zda stačí pouze vyučení v oboru nebo musí mít i 1 rok praxe. Na ŹÚ mluvili pouze o vyučení (SŠ, VŠ ...), ale na internetu jsem četla, že je k tomu zapotřebí i ten 1 rok praxe, tak nevím. Za další bych potřebovala vědět, zda je nutné zajistit zákazníkům přístup na toalety. Na KHS mi bylo řečeno, že ano, protože budu mít u stánku také místo k sezení pro hosty. V evropském nařízení 852/2004 jsem, ale nic takového nevyčetla, tak nevím, zda na mě nemá hygiena přehnané nároky. Zda je tomu tak i v případě, že bych prodávala pouze pivo v lahvové nebo v plechu. Případně zda je nutné zajistit zákazníkům také vodu na mytí rukou nebo toto lze vyřešit pronájmem mobilního WC, bez možnosti mytí rukou. V blízkosti není jiná možnost využití toalety. A pokud tomu tak je, jaký zákon případně nařízení toto upravuje. Za Vaše rady a připomínky předem děkuji.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).