Vratná kauce

• (neregistrovaný)

16. 4. 2014 11:35

Dobry den, chtela bych poprosit o radu, nebo jestli nekdo nema podobnou zkusenost....Predloni v listopadu jsem se s kamaradnou nastehovaly do najmu...podepsaly jsme smlouvu a daly jsme pronajimatelce vratnou kauci(kazda z nas 5000kc), loni v srpnu se kamaradka odtehovala s tim, ze majitelka bytu u jejiho odstehovani nebyla, ale puvodne nam rekla, ze pri odtehovani me kamradky bude, ale nestalo se tak...misto me kamaradky se za mnou nastehoval muj pritel, jmena ve smnouve majitelka take nezmenila, ale pozadovala po nas pritelovy udaje...loni v prosinci nam smlouva skoncila, ale po ustni domluve s majitelkou jsme v byte s pritelem zustali do letosniho brezna, konkretne do 22., s tim, ze jsme tedy neli zaplaceny najem na cely mesic, ale vyhoveli jsme majitelce a odtehovali se k tomuto datu. V den predavani bytu nemela majitelka pripraveny zadny formular o predani bytu, coz nas prekvapilo a co se tyce vratne kauce, tak nam rekla, ze ceka na vyuctovani enegrii...ve smlouve mame, ze nam ji musi vratit do mesice od odstehovani, coz se nezadrzitelne blizi....Ale jeste se vratim k tomu predavani bytu...kdyz jsem ji vybidla, at se podiva po byte, zda je vse v poradku, tak mi odpovedela, ze neni treba.....Ted, kdyz jsem ji pred par dny napsala SMS s dotazem, zda uz ji prislo vyucovani, ze uz to za par dni bude mesic, co jsme se odatehovali, mi odpovedela, ze o tom vi, ze uz to bude mesic, ale za ma na nas vytky, jako napr. poskrabany stul v kuchyni, mi opravdu vyrazila dech!!! Myslim, ze takove veci se maji resit v den predani bytu a ne po mesici, par dni do vracenim kauce ??? Tak bych se chtela optat, jak se mame zachovat a zda ma na to pravo na nas vytahovat po mesici neco takoveho, pricemz si nejsme vedomi, ze bychom stul, nebo jine veci v byte nejakym zpusobem poskodili...Moc dekuji a budu rada za kazdou radu ;)

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).