Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
8. 3. 2006 16:09
Dobrý den, vedu DE a rozhodla jsem se letos přejít na tzv. "paušální výdaje" a potřebuji vyplnit dodatečné daň. přiznání za rok 2004. K 31.12. 2004 jsem neměla žádné pohledávky, POUZE závazky.
1) když dodaním za rok 2004 závazky přes tabulku E - položky snižující základ daně, vyjde mi daňový přeplatek, ne nedoplatek. Nemusím tedy dodatečné DP vůbec podávat? (zákon o správě daní a poplatků - § 41 odst.1)
2) do ZÁVAZKŮ k 31.12.2004 patří i zálohy na SP a ZP? Zálohy za prosinec jsem zaplatila až 4.1. (vždy ty zálohy platím až 4. den v následujícím měsíci, tedy zpětně.). Počítají se tedy tyto zálohy do závazků? Jsem z toho zmatená, považuju to automaticky za závazek, protože je to něco, co musím uhradit a doposud jsem to neuhradila, ale někdo mi už řekl, že u záloh to tak není...
3) kdybych měla pohledávky k 31.12.2004, napsala bych je prý do dodatečného DP do tabulky E jako položky ZVYŠUJÍCÍ základ daně, načež v přiznání za rok 2005 bych je pro změnu napsala jako položky SNIŽUJÍCÍ základ daně - kvůli dvojímu zdanění. U závazků to prý tak ale není - tedy, když jsem měla jen závazky a v tom roce 2004 mi sníží základ daně, tak dojde k daňovému přeplatku, který mi FÚ na mou žádost vrátí - a v DP za rok 2005 se už tyto závazky nikde neobjeví? Je to pravda?
Všem hodným dušičkách moc děkuji za odpovědi :-)))