Start podnikání

• (neregistrovaný)

1. 5. 2014 22:39

Dobrý večer, nedávno mě napadlo, že bych si mohl zkusit přivydělat i jinak, než klasickou brigádou a napadlo mě, že bych mohl zkusit "podnikat".Bohužel mě nenapadlo nic lepšího, než tento "projekt".Zajímalo by mě, co si o tom myslíte? A jestli by to mohlo mít aspoň malý "úspěch"?Základní myšlenka je taková, že by jste si u nás "objednali" překvapení ve formě dárku v určité cenové hladině. Poté by jste vyplnili kratší dotazník, abych věděl, co by se Vám tak mohlo líbit. Poté bych dárek zakoupil, zabalil a odeslal? Co myslíte? Je to blbost nebo to má cenu zkusit a věnovat tomu trochu času?

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 2. 5. 2014 12:17

bez přezdívky

Dobrý den,

jednoduše řečeno, vždy má cenu začít - kdo nic nezkusil, nic nezkazil, ale také nic nevydělal  :) Podobných příběhů lze najít např. v časopisu FirstClass desítky. Nejsem si zcela jist velikostí cílového segmentu zákazníků - za sebe, pakliže něco chci, koupím si to sám a dávání dárků ponechám na mé drahé polovičce nebo na dětech.
      Ale existuje skupina osob (např. singles), které by mohl tento koncept zaujmout - roli by mohl hrát právě moment překvapení (cožeto dostanu za dárek ?) a také existence zmíněného dotazníku (kterým se dá o preferencích klienta mnohé zjistit).

Jelikož vstupní investice budou minimální neřkuli téměř nulové (tisícovka za ŽL), nebál bych se to vyzkoušet.

Přeji hodně úspěchů !

• 2. 5. 2014 20:30

Mara (neregistrovaný)

Dobrý večer,
      moc děkuji za zpětnou vazbu. Vzhledem k tomu, že za chvíli budu mít prázdniny, tak to určitě zkusím. Ono kdybych nic nevydělal, tak aspoň "zkušenosti" budou možná plusem do budoucna.
      Přeji pěkný zbytek večera.

• 2. 5. 2014 23:17

a (neregistrovaný)

Doporučil bych jen, mimochodem, trochu zapracovat na marketingu - to je totiž to, co může podobný projekt dobře rozjet nebo i zabít.
      V první řadě bych smazal ten příspěvek na FB, jelikož z něj čiší Vaše vlastní nedůvěra v projekt - jak má projektu věřit zákazník, když sám provozovatel píše, že to je jen takovej nápad a moc tomu nevěří?
      Dále bych jasně zavedl cenové hladiny, například "Dárek do stovky", "Dárek do 200,-" atp, kdy u každého by byla garantovaná minimální maloobchodní cena dárku (stačí řekněme ve výši 60% ceny co za ni zákazník zaplatí, ale alespoň nějaká garance, že za litr nedostane zubní kartáček je pro zákazníka důležitá). Dobré by bylo například uvést i příklady co takový dárek může být, nebo později jaké například dárky v dané cenové hladině jste již rozeslal - pak ideálně i s odezvou zákazníka.

Dle mého je to nápad dost dobrý, vyjít to může, jen to musíte pořádně promyslet a pak až spustit - jako hotovou službu se vším všudy...
      Hodně štěstí

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).