Dobrý den,
jednoduše řečeno, vždy má cenu začít - kdo nic nezkusil, nic nezkazil, ale také nic nevydělal :) Podobných příběhů lze najít např. v časopisu FirstClass desítky. Nejsem si zcela jist velikostí cílového segmentu zákazníků - za sebe, pakliže něco chci, koupím si to sám a dávání dárků ponechám na mé drahé polovičce nebo na dětech.
Ale existuje skupina osob (např. singles), které by mohl tento koncept zaujmout - roli by mohl hrát právě moment překvapení (cožeto dostanu za dárek ?) a také existence zmíněného dotazníku (kterým se dá o preferencích klienta mnohé zjistit).
Jelikož vstupní investice budou minimální neřkuli téměř nulové (tisícovka za ŽL), nebál bych se to vyzkoušet.
Přeji hodně úspěchů !
Doporučil bych jen, mimochodem, trochu zapracovat na marketingu - to je totiž to, co může podobný projekt dobře rozjet nebo i zabít.
V první řadě bych smazal ten příspěvek na FB, jelikož z něj čiší Vaše vlastní nedůvěra v projekt - jak má projektu věřit zákazník, když sám provozovatel píše, že to je jen takovej nápad a moc tomu nevěří?
Dále bych jasně zavedl cenové hladiny, například "Dárek do stovky", "Dárek do 200,-" atp, kdy u každého by byla garantovaná minimální maloobchodní cena dárku (stačí řekněme ve výši 60% ceny co za ni zákazník zaplatí, ale alespoň nějaká garance, že za litr nedostane zubní kartáček je pro zákazníka důležitá). Dobré by bylo například uvést i příklady co takový dárek může být, nebo později jaké například dárky v dané cenové hladině jste již rozeslal - pak ideálně i s odezvou zákazníka.
Dle mého je to nápad dost dobrý, vyjít to může, jen to musíte pořádně promyslet a pak až spustit - jako hotovou službu se vším všudy...
Hodně štěstí
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
1. 5. 2014 22:39
Dobrý večer, nedávno mě napadlo, že bych si mohl zkusit přivydělat i jinak, než klasickou brigádou a napadlo mě, že bych mohl zkusit "podnikat".Bohužel mě nenapadlo nic lepšího, než tento "projekt".Zajímalo by mě, co si o tom myslíte? A jestli by to mohlo mít aspoň malý "úspěch"?Základní myšlenka je taková, že by jste si u nás "objednali" překvapení ve formě dárku v určité cenové hladině. Poté by jste vyplnili kratší dotazník, abych věděl, co by se Vám tak mohlo líbit. Poté bych dárek zakoupil, zabalil a odeslal? Co myslíte? Je to blbost nebo to má cenu zkusit a věnovat tomu trochu času?