Provoz e-shopu ve dvou s živnostenským oprváněním

• (neregistrovaný)

22. 5. 2014 22:42

Dobrý den, chtěl bych se tu prosím zeptat zkušenějších, e-shop jen na živnost provozovat můžu, ale je možné ho provozovat ve dvou lidech jakoby "společnících" kteří mají právě jen to živnostenské oprávnění? O spol. s r. o. jsem uvažoval, ale podle nového zákona o OK se vlastně stejně ze spol. s r. o. stává spol. "bez" r. o., tedy že stejně ručím svým majetkem, i když to tam takto napsané není, ale nastal-li by nedejbože problém, tak to tam je tak popsané, že by mě s největší pravděpodobností v případě dluhu sáhli i na soukromý majetek, tak si prostě říkám jestli to není teď zbytečné zakládat. Jasně pokud by se plán co mám v hlavě povedl, asi by s.r.o. bylo lepší, ale v začátku když nevím zda se to rozjede? Případný zisk bysme dělili a každý si svou půlku zdanil.  Poradíte? Předem moc děkuji. Petr

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 24. 5. 2014 18:02

Sunic (neregistrovaný)

Teď mě napadlo, že pro tento případ by asi byla nejlepší veřejná obchodní společnost, jak je to s jejím založením jak po stránce finanční tak po stránce papírování? No prostě vyjde levněji a snáz než založení s. r. o.? děkuji

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).