Nemusíte, jak chcete .
Do datové schránky na ič vám budou chodit dopisy ohledně podnikání.
Do datové schránky na rč vám budou chodit dopisy ostatní, třeba žádost o voličský průkaz, požadyvky na Policii, na úřady apod.
Např. vás udá soused třeba ohledně rušení nočního klidu a půjdete před přestupkovou komisi, přes datovou schránku se to dá vykomunikovat.
Můžete vše řešit i z ciziny.
Lepší je zřídit si obě, zvláště když je to pro vás zadarmo.
A posílání korespondence je také zadarmo.
Mně, před mnoha lety, když začínali, řekli, že na soukromé záležitosti musím mít soukromou datovou schránku.
A také ji mám a od té doby mě na městském úřadě neviděli.
Katastr nemovitostí má od tohoto roku službu hlídání nemovitostí, a to přes datovou schránku.
Docela dobrá služba.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
17. 7. 2014 20:47
Dobrý den,
když jsem si založil Datovou schránku pro Podnikající fyzické osoby za účelem komunikace například s FÚ, ČSSZ, ..., musím si založit ještě další jako normální Fyzická osoba (např. pro dopisy kvůli silničním přestupkům)? Vzhledem k tomu, že jako živnostník podnikám vlastním jménem mi přišlo zvláštní zakládat dvě, ale nikde se mi nepodařilo najít jasnou odpověď.
Děkuji za odpověď