Re: uz to vidim - nejedna (vyrazene zboz
nevim neni to přímo moje zboží ... ale asi vadné neprodejné ... nějspíš něco co se ve skladu rozbilo
no já vlastně dělám konzultanta účetního (ekonomickýho systému) ... tak že je to občas i nějaký poradenství s kde čím v různých firmách ... takže proto nevim uplně přesně co konkrétně s tím zboží je protože sem v tom skladě byl tak maximálně připojenej přes internet ...
Takže ještě jednou můj dotaz
(naprosto obecně):
jakým způsobem (účetně a pokuk sou k tomu potřeba ještě nějaký další doklady) vyřadit zboží (poškozené na vyhození) ze skladu. Dá se to takhle pochopit ...?
Konzultanta? Co chcete odepisovat,nepíšete o jaké účtování se jedná, ale je to stejně jedno. Při nákupu to jistě bylo jednorázově odepsáno resp. uplatněné v nákladech či výdajích.Navíc na varnou konvici se pohlíží jako na věc,která má svoji životnost. I kdyby se rozbila třeba porouchala za týden. Nekomplikujte si život.
zjistete si, jak bylo uctovano pri nakupu (zda vubec firma vede ucetnictvi nebo DE), pokud to maji ucetne porad na sklade (nikoli uz v nakladech), tak bych udelala normalni soupis (staci Excel tabulka) - nazev zbozi, duvod vyrazeni, uctovani 548 - jine provozni naklady
>>>>>>>>Zdravim ... mám naskladě "šrot" (nějaký kávovary nebo
>>>>>>>>varný konvice)... jak je koretně účetně (který jaký
>>>>>>>>nákladový konto mám použít), vyřadim + jak má vypadat
>>>>>>>>nějaký protokol o vyřazení "vyhození" ... dík moc
>>>>>>>****
>>>>>>>jedna se o vas majetek (DKP)?
>>>>>>****
>>>>>>to jsem se unahlila, omlouvam se
>>>>>>to je chcete vyradit z jakeho duvodu (zastarale,
>>>>>>neprodejne, vadne...)
>>>>>
>>>>>nevim neni to přímo moje zboží ... ale asi vadné
>>>>>neprodejné ... nějspíš něco co se ve skladu rozbilo
>>>>*****
>>>>tak to moc nechapu, ale treba jsem jen pri patku
>>>>natvrdla.... ono to neni vase zbozi a vy si ho chcete
>>>>dat
>>>>do nakladu? Ci je to zbozi a jak se dostalo k vam do
>>>>skladu?
>>>
>>>no já vlastně dělám konzultanta účetního
>>>(ekonomickýho
>>>systému) ... tak že je to občas i nějaký poradenství
>>>s
>>>kde čím v různých firmách ... takže proto nevim uplně
>>>přesně co konkrétně s tím zboží je protože sem v tom
>>>skladě byl tak maximálně připojenej přes internet ...
>>>
>>>Řekla bych, že se jedná o škodu na zboží, která je daňovým výdajem pouze do výše přijatých náhrad. Tedy pokud nebude tato škoda např. předepsána zaměstnanci k úhradě, jedná se o náklad nedaňový. Odepsat na manka a škody - nedaňově. Tak to vidím já.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
17. 3. 2006 9:48
Zdravim ... mám naskladě "šrot" (nějaký kávovary nebo varný konvice)... jak je koretně účetně (který jaký nákladový konto mám použít), vyřadim + jak má vypadat nějaký protokol o vyřazení "vyhození" ... dík moc