Podnikání bez živnostenského listu

• (neregistrovaný)

9. 8. 2014 8:52

Dobry den, poradite, pobiram soc.davky mam moznost pracovat jako maserka ale nemohu si dovolit Z.l ptz.nevimjak budu vydelavat  prisla bych o vse praci hledam uz tri roky ted konecne mohu ale nemohu riskovat, jsem sama  s malym synem, bez jakekoli pomoci rodiny.je nejake reseni jak pracovat na sebe ale bez.Zl? Slysela jsem ze mozna ano.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 9. 8. 2014 12:50

Krob (neregistrovaný)

Dohodnout se s někým, kdo živnost na tuhle činnost má, a dělat pod ním, třeba na dohodu o provedení práce. Jinak těžko.

• 9. 8. 2014 17:22

paja (neregistrovaný)

Nato jsdm myslela, jediny
      Problem je ten, ze nemohu mit zadnou reklamu, web, vizitky, letaky, poukazy nic jen pod hlavickou toho v uvozovkach zamestnavatele coz mi neumozni, jak si vydelavat a zajistit klientelu pokud nemam moznost reklamy....?

• 11. 8. 2014 9:56

Lada (neregistrovaný)

Pokud jste slyšela o nějaké možnosti práce bez živnostenského listu, pak to mohla být jedině práce "na černo". Pokud nechcete či nemůžete mít ŽL vystavený na sebe a nepovažujete za schůdné ani dělat jako zaměstnanec pro někoho, kdo živnost má, pak už Vám zbývá akorát ilegální "černota". Snad jediné, co mě ještě napadá, je založit si s.r.o. a být v něm jednatel bez nároku na odměnu, pak by Vás snad na pracáku stále brali jako nezaměstnanou a mohla byste dál pobírat dávky (ale ještě si to ověřte, zda to tak skutečně lze, je to jen takový nápad). Jenže založení s.r.o. stojí min. cca 10 tisíc Kč na poplatcích.

Jinak vizitky, webovky a jinou reklamu můžete mít i jako zaměstnanec. Na webovkách by ale dle zákona měl být uveden název, adresa a IČ zaměstnavatele, takže byste tam měla např. "Jana Nováková, masérství Karel Hrdlička" apod. Na vizitkách by to podle mně zas tak vadit nemuselo, kdyby tam bylo jen Vaše jméno (ale vše se souhlasem zaměstnavatele).

• 17. 11. 2014 13:05

vn158 (neregistrovaný)

Lze něco co spadá pod §3 Živnostenského zákona - http://zakony.centrum.cz/zivnostensky-zakon/cast-1-hlava-1

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).