Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
12. 8. 2014 18:04
Dobrý den
Mám dotaz na obsah dodatku k pracovní smlouvě.
V původní PS jsem měl přímo dané místo výkonu práce. Později mi byl dán k podpisu dodatek k PS kde je místo výkonu práce zobecněno na celé město, přičemž mi bylo sděleno že je to jenom administrativní záležitost z důvodu že přibyly nové pobočky střediska a aby jsem mohl vykonávat práci (údržbu) i v těchto prostorách je nutné podepsat tento dodatek. Stalo se však to že mi vedení ze zjištných důvodů nařídilo změnit místo výkonu práce na jiné středisko než mám uvedené v původní smlouvě a odvolává se na dodatek k PS který jsem podepsal a který to zaměstnavateli umožňuje. Já s touto změnou nesouhlasím a domáhám se zachování stávajícího místa výkonu práce.
OTÁZKA:
Mohu se domáhat práva na stávající místo výkonu práce?
Dá se právně napadnout dodatek PS když došlo k špatnému výkladu a dezinformaci o znění tohoto dodatku i když jsem ho podepsal?
V případě nesouhlasu se změnou místa výkonu práce na základě dodatku PS mám právo v případě výpovědi na odstupné?
Jak se bránit šikanozního jednání ze strany vedení střediska.