Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
4. 10. 2014 21:52
Přeji hezký den,
měl bych jednu otázku, se kterou si nevím rady. Začínám provozovat e-shop a zboží budu zasílat pomocí České pošty, ale chtěl bych zboží prodávat i lidem u nás ve městě bez použití České pošty, ale nemám žádnou pobočku.
Napadlo mě tedy, že bych mohl zboží rozvážet svým osobním autem a účtovat si například 20 Kč. Můžu si dát těch 20 Kč do příjmů za doručení zboží, když auto není majetkem podnikání a podnikám jako OSVČ na volnou živnost? Myslím, že bych to mohl zařadit do bodu Skladování, balení zboží, manipulace s nákladem a technické činnosti v dopravě.
A druhá možnost by byla, že by si někdo, kdo bydlí nedaleko, přišel pro zboží osobně například před můj domov, odkud činnost řídím, nebo bych to prodal nějakému známému, který by měl o zboží zájem. Můžu to takhle provádět a normálně si příjem dát do pokladny?
Jde mi o to, aby náhodou případná kontrola neměla problémy s tím, že nemám žádnou pobočku, kde bych zboží mohl prodávat.
Děkuji za všechny odpovědi.