Doložení praxe u živností vázaných

• (neregistrovaný)

10. 10. 2014 15:25

Dobrý den,

měla bych dotaz ohledně vázané živnosti,kde je potřeba doložit vzdělaní + praxi v oboru 5let..Zajímalo by mne,čím je potřeba konkrétně tuto praxi doložit.Jestli se do praxe počítá i dohoda o provedení práce či dohoda o provedení pracovní činnosti,či brigáda.nebo musí být pouze doložena pracovní smlouva na HPP.děkuji

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 10. 10. 2014 19:21

Janina (neregistrovaný)

Děkuji za rychlou odpověď :-) Nikde to právě nemohu dohledat, všude jen čtu doložení praxe, ale čím ji chtějí doložit to už nenapíšou nebo jsem slepá :-D A víte to tedy jistě? Takže jestli narazím na úřednici, která bude mít zrovna blbý den, tak mám smůlu? :-D

• 12. 10. 2014 19:34

MonikaSh

A proč se nezeptáte na živnostenském úřadě, kde si budete živnost vyřizovat. Ono třeba 5 let praxe se posuzuje jinak u provádění staveb a jinak u účetnictví.

• 13. 10. 2014 7:45

Janina (neregistrovaný)

Na to jsem se Vás neptala :-) ale odpovím Vám. Vzhledem k tomu, že byl pátek a na živnostenském úřadě, již nikdo v té době nebyl, tak jsem zkusila položit dotaz zde. Samozřejmě tam dnes osobně jdu a budu se ptát. Ale nejdříve jsem to zkusila tady, zda-li někdo nebude vědět :-)
      děkuji

• 13. 10. 2014 17:22

MonikaSh

Jenže na ten Váš dotaz se bez křišťálové koule jinak odpovědět nedalo. Praxe se posuzuje i podle § 7 ž.z., dále máme různé metodiky, co se dá uznat a co ne, a v neposlední řadě používáme selský rozum. Který ale ve velkých městech asi nenajdete. ;-)
      Pokud byste za mnou přišla, stejně bych vám řekla, doneste, co máte, zkusíme to napočítat. Ideální je, když vám bývalí i současní zaměstnavatelé napíšou, že jste u nich vykonávala praxi (předpokládám, že chcete účetnictví) na úseku účetní (i pomocná na dohodu) nebo na ekonomickém úseku od do a není co řešit.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).