Na to jsem se Vás neptala :-) ale odpovím Vám. Vzhledem k tomu, že byl pátek a na živnostenském úřadě, již nikdo v té době nebyl, tak jsem zkusila položit dotaz zde. Samozřejmě tam dnes osobně jdu a budu se ptát. Ale nejdříve jsem to zkusila tady, zda-li někdo nebude vědět :-)
děkuji
Jenže na ten Váš dotaz se bez křišťálové koule jinak odpovědět nedalo. Praxe se posuzuje i podle § 7 ž.z., dále máme různé metodiky, co se dá uznat a co ne, a v neposlední řadě používáme selský rozum. Který ale ve velkých městech asi nenajdete. ;-)
Pokud byste za mnou přišla, stejně bych vám řekla, doneste, co máte, zkusíme to napočítat. Ideální je, když vám bývalí i současní zaměstnavatelé napíšou, že jste u nich vykonávala praxi (předpokládám, že chcete účetnictví) na úseku účetní (i pomocná na dohodu) nebo na ekonomickém úseku od do a není co řešit.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
10. 10. 2014 15:25
Dobrý den,
měla bych dotaz ohledně vázané živnosti,kde je potřeba doložit vzdělaní + praxi v oboru 5let..Zajímalo by mne,čím je potřeba konkrétně tuto praxi doložit.Jestli se do praxe počítá i dohoda o provedení práce či dohoda o provedení pracovní činnosti,či brigáda.nebo musí být pouze doložena pracovní smlouva na HPP.děkuji