Podpis růžového papíru

• (neregistrovaný)

11. 10. 2014 15:34

mám dvě zaměstnání na zkrácený pracovní poměr.Zaměstnavatel A,kde jsem podepsala slevu na poplatníka(růžový papír)mám 5000Kč hrubého,čistého kolem 4420Kč,zálohovou a srážkovou dan0Kč,tedy jsem si při ročním vrácení nemohla nic uplatnit.V zaměstnání B mám 6880Kč hrubého,čistého 4420Kč,zálohovou dan asi 1115Kč,Nebylo by výhodnější pro mne uplatnit slevu na poplatníka u zaměstnavetele B?Je to výhodné pro zaměstnavatele,tam kde podepíšu růžový papír?děkuji za odpověd

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 13. 10. 2014 10:22

Hana (neregistrovaný)

Na zaměstnavatele to nemá žádný vliv. Vždy je lepší uplatnit slevu u vyšších příjmů, ovšem Vy si stejně budete muset podat Daňové přiznání, pokud máte ta dvě zaměstnání současně, takže se Vám to potom vzájemně srovná.

• 13. 10. 2014 11:18

Lada (neregistrovaný)

Když si podepíšete růžový papír u zaměstnavatele, kde máte vyšší mzdu, tak si samozřejmě uplatníte větší část slevy z daně a ve výsledku vám zbude dohromady z obou zaměstnání o trochu více peněz. Pokud vám v obou zaměstnáních strhávají zálohovou mzdu, tak máte povinnost podat si přiznání k dani z příjmu na finančním úřadě (ani jeden zaměstnavatel vám nesmí provést roční zúčtování daně). Do toho přiznání uvedete příjmy od obou zaměstnavatelů a tím si uplatníte slevu i z toho zaměstnání, kde ji během roku neuplatňujete a daň vám bude vrácena.

Pro zaměstnavatele je to prašť jako uhoď, tu daň buďto pošle finančáku, nebo když si uplatníte slevu, tak tu částku dostanete vy v čisté mzdě. Ale žádnou výhodu ani nevýhodu na straně zaměstnavatele nespatřuji.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).