Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
28. 3. 2006 23:38
Mám prosím dotaz, můj nový klient má příjmy ze zaměstnání a zároveň příjmy dle §7 - honoráře(nezávislé povolání). Za rok 2005 jsem mu vyhotovila DPFO a přehled na ZP - vše je v pořádku. Jedná se mi ale o rok 2004, kdy tento klient byl od 1.1.2004 do 30. 6. 2004 studentem, od 2.7.2004 do 5.9.2004 v evidenci na Úřadu práce a od 6.9.2004 do 31. 12.2004 měl uzavřenou pracovní smlouvu na vedlejší pracovní poměr, kde pobíral příjem 560Kč měsíčně. Potvrzení od zaměstnavatele obdržel s nulovými hodnotami. Honoráře mu byly vyplaceny za období 01-06/04 a 09-12/2004. Sám si podával daňové přiznání, bohužel na tiskopise typu A, kde do příjmů do §6 uvedl výši honorářů(neuplatnil výdaje paušálem), odečetl slevu 38040Kč a slevu 5700Kč na studenta a zaplatil daň přes 2000Kč.Daňové přiznání podával osobně na FÚ a tak se divím, že mu to správce daně toleroval.
Můj dotaz zní: mohu vyhotovit dodatečné DP r.04, kde snížím daňovou povinnost? § 41, odst.4 zákona o SDP mi není moc jasný. Uvažovala jsem, že bych podala DDP typu A s nulovými hodnotami, a zároveň typ B, kde by byly uvedeny správné údaje poplatníka. Děkuji za Vaše názory.