Sociální dávky a společná domácnost

• (neregistrovaný)

21. 9. 2010 16:48

dobrý den mám dotaz synovi je19let astále se učí žijeme v domácnosti3dospělí a přídavky nám zrušili nebot náš starší syn si přistavěl k našemu baráku pro svoji rodinu svuj byt ale má stejné číslo baráku jako mi tak prý nemáme nárok na přídavky že prý bydlí jakoby stále u nás a vydělává si přitom má svoji rodinu já jsem v inv. duchodu a manžel ve starobním duchodu prosím o radu kam se obrátit a zda se dá vubec něco dělat s tímto problémem předem moc děkuji za vaši odpověd s pozdravem ludmila

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 21. 9. 2010 17:49

autorka

Dobrý den,

obávám se, že odbor státní sociální podpory postupoval podle zákona o státní sociální podpoře. Viz obecné informace z Portálu MPSV:

Systém SSP chápe rodinu jako soužití rodičů a nezaopatřených dětí ve společné domácnosti. Za nezaopatřené dítě je považováno dítě do skončení povinné školní docházky a dále, pokud se buď připravuje na budoucí povolání nebo je zdravotně postižené, nejdéle však do 26 let. U příspěvku na bydlení jsou společně posuzovány všechny osoby, které jsou v bytě hlášeny k trvalému pobytu, podmínka společné domácnosti se nevyžaduje.

Snížení nebo odebrání dávek Vám jistě příslušný úřad sdělil písemným rozhodnutím. Součástí rozhodnutí je i poučení v jaké lhůtě a k jakému orgánu se lze odvolat. 

Dagmar Kučerová

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).