Můžete dovážet zboží z UK složitě, tak jak popisuje pan Říha. To jest, z pozice živnostníka registrovaného v ČR.
NEBO
můžete zboží do ČR dovážet jednoduše, z pozice firmy registrované v UK. V takovém případě Vám stačí prostá registrace firmy v UK, nepotřebujete žádné živnostenské listy a problém s DPH máte také vyřešen. Navíc budete mít nízké daně (pokud vůbec nějaké), snadné účetnictví a když se přičiníte a pokud umíte trochu anglicky a zvládnete si otevřít bankovní účet v Anglii, tak se možná doberete i k nějaké slušné půjčce na rozjezd.
V obou případech ale musíte mít klienty, kteří to zboží koupí. :)
Dobry den,nejprve bych Vam chtel podekovat za odpoved a dale bych se chtel zeptat na par otazek.Vec se ma tak,ze ja zatim firmu zalozenou ani zaevidovanou na zivnostaku nemam,ale je to ve stadiu,kdy ja chci uskutecnit nakup zbozi,dostat z Anglie do Ceske republiky a nasledne zahajit cinnost.Prostory uz mam a jsem pevne presvedcen,ze zbozi se bude prodavat.Jedna se o zbozi,ktere neni v mem meste k dostani a kdyz,tak temer za trojnasobnou cenu.Podle Vas by tedy bylo nejlepsi zaregistrovat si zivnost v CR a posleze to same udelat v Anglii?Jinak ucet v Anglii mam(lloyds tsb) a prave jseem uvazoval o nejake pujcce,ale preplatil bych moc,ale kdyby se to tykalo primo podnikani,tak by mozna situace byla jina.Kazdopadne budu velice rad,kdyz se znova vyjadrite a nebo me budete kontaktovat na tento mail:pepa10mali@gmail.com.....dekuji a tesim se na odpoved
chci dovazet zbozi dodavkou pres hranice.To znamena nakupovat normalne na faktury v Anglii a pak prodavat v Cechach.Nebudu tedy nic resit postovni zasilkou.jen proste nevim,co vse v Cechach dolozit,nebo jen proste prejedu hranice(nikdo se nebude ptat,proc mam auto plne hadru:-) a pak v Cechach na to placnu jen DPH a hura prodavat?....To proste nevim...dekuji
Dobry den Martino,
jsen tu na forum poprve, prosim precetla jsem si Vas prispevek ohledne dovozu zbozi z UK. Bydlim v UK a zacala jsem dovazet zbozi do CR a zrovna se chystam registrovat spol v UK ale , muj dan poradce mi rekl ze budu muset platit DPH v CR netusim jak to je kdyz v UK neni DPH na detske zbozi, pokud buch musela platit dph v CR tak to rovnou mohu zabalit, samozrejme veci ktere nejsou detske tak u nich Plati dph v UK. Psala jste ze to jde jednoduse, prosim muzete mi poradit jak to opravdu je?Dekuji Sarka
Pro Paratel a Sarku - pokud pisete na muj majl, za 1/ ne vsechny majly mohou dojit. Spousta ceskych verejnych domen je blokovanych kvuli spamu. Doporucuji pouzit formular na nasem webu. 2/ Pokud pouzijete formular na WEBu, musite striktne vyplnit Vase jmeno, prijmeni a celou adresu. Odpovidame vetsinou dopisem, pisemne. Anonymum se neodpovida.
Pane Pavel Říha (Rop) - skutečně jste zaspal. Když bude obchodovat z titulu firmy v UK, pak má otázku DPH, resp. "VAT" vyřešeno a to takto:
1/ zaregistruje se k VAT
2/ prodejce, plátce VAT mu prodá s VAT, které mu finanční úřad vrátí automaticky. Hlášení k VAT mají v UK pouze 7 položek, ne 120 jako v Česku
3/ on, jako prodejce, pouze zjistí, zda kupující v Česku má DIČ a pokud ano, zda je ve VIASu a pokud bude ve VIASu, prodá mu bez VAT (17.5%). Pokud kupující v Česku nemá DIČ anebo sice bude mít DIČ, ale jeho DIČ nebude ve VIASu (česká "extra-specialitka"), pak mu prostě naúčtuje 17.5% VAT a o víc se nestará, protože finanční úřad si tuto částku automaticky stahne.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
23. 9. 2010 2:01
dobry den,chci dovazet sportovni zbozi z Angli do ceske republiky,ale nevim,jestli musim zbozi na hranicich proclit a vubec jak to cele funguje.Co musim v Cechach vyridit a co po mne bude chtit financni urad dolozit.jsem v tomto uplny zacatecnik,tak budu velice rad za vasi radu.moc dekuji