Dvakrát podepsaný růžový papír

• (neregistrovaný)

27. 11. 2014 17:23

Dobrý den,
    prosím o radu nebo o vysvětlení.
    Jsem student VŠ. U firmy A jsem v listopadu podepsal 'růžový papír' a odpracoval si 6 hodin. U firmy B jsem ho podepsal také v listopadu. U firmy A mám podepsanou dohodu o provedení práce a u firmy B dohodu o pracovní činnosti.

Může mi prosím někdo poradit co mám udělat, nebo jaké ponesu za toto následky ? :'(

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 27. 11. 2014 18:12

Rop

letos ... akorát si budete muset podat daňové přiznání ... příští rok ... pokuta až 500 000 Kč

• 28. 11. 2014 9:14

Lada (neregistrovaný)

A do budoucna: je jedno, zda pracujete na pracovní smlouvu, dohodu o činnosti nebo dohodu o provedení práce - růžový dvojlist můžete podepsat jenom u jednoho zaměstnavatele v měsíci. Zároveň byste měl vést v patrnosti, že váš podpis platí až do ukončení pracovního poměru (či dohody), nebo do odvolání. Tj. pokud např. ve firmě Q podepíšete růžový dvojlist v květnu a budete pro ni pracovat v měsících květen, červen, červenec, tak vám budou za všechny ty měsíce uplatňovat slevy na dani a vy tím pádem nemůžete např. v červnu podepsat růžový dvojlist ještě v nějaké jiné firmě. To byste nejdřív musel zajít do firmy Q a nahlásit na mzdové účtárně, že od června již slevy uplatňovat nechcete.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).