Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
6. 4. 2006 20:40
Jsem nerozhodná, čtu tady příspěvky k tomuto tématu a napadají mě další a další otázky poraďte prosím :
Vedení DE - leasing předčasně ukončený po 35 měsících ( chápu to tak, že je rozhodující skutečná doba pronájmu a ne doba sjednaná v LS? ), odkoupeno za cenu vyšší než je cena zůstatková u pronajímatele.Vloženo do obchodního majetku a okamžitě prodáno. Jestli dobře chápu už porušením podmínka 36 měsíů mě nutí přičíst k daňovému základu včechny uplatněné splátky a poměrné části akontace za předchozí roky. - tedy v položkách snižujících a zvyšujících DZ mínusem ? nebo už to bude přímo v řádku 101 Daň . přiznání - to asi těžko ne ?
A samotný prodej bude zdaněn v § 10 ? a proč ?
A co ty ostatní náklady související s provozem auta za ty roky - jako PHM, silniční daň, dálniční známky atd. to je v pořádku, že to tam zůstane ?
Předem děkuji za rady.