V předchozí zprávě mám pár překlepů (mobil ??? ).
Proto se zeptám znovu srozumitelněji:
Před časem cca 1/2 roku http://www.podnikatel.cz/clanky/eserocko-pujde-od-roku-2015-zalozit-jeste-jednoduseji-jaka-rizika-to-obnasi/ jste uvedli článek o založení s.r.o. jednodušeji a levněji. Jaké jsou poslední zprávy o tom, jestli budou nějaké změny a kdy? Přemýšlím o založení s.r.o. a finanční úspora a také časová jsou nezanedbatelné. Proto jestli ještě vyčkat (bude změna nebo ne?) a nebo jít trnitou a nákladnější cestou hned.
Díky za rychlou odpověď. A co notářský zápis zakládající listiny? Ten údajně stojí další 4-5 tis.Kč + samozřejmě 1tis. živnost (kolek). Nebo to jde i bez notáře?
Také nad tím přemýšlím. Jinak by poplatky měly být 6tis. zápis do rejstříku + 1tis. živnost. A dále notářský zápis zakladatelské listiny 4-5tis. Tzn. cca 12tis., když by si to člověk vyběhal sám. Levněji to asi nejde, co? Mám na mysli hlavně ten notářský poplatek. Kolky se samozřejmě zaplatit musí, i když dle nařízení EU by tohle všechno mělo stát 3tis., kdy se takto zavázala vláda. Ale kdy to vstoupí v platnost to se nikde nemohu dopátrat.
Nevěřícně zírám, kolik se sem cpe sebereklamního spamu na nalákání hejlů >:(
Prozradím Vám tajemství - včechno, za co se z Vás snaží vytáhnout peníze tyto "zakladatelské firmy" ve skutečnosti dělá přímo notář. Takže když se místo na "agenta s teplou vodou" obrátíte přímo na notáře, získáte společnost dříve (neb její zápis do obchodního rejstříku dělá právě notář), kvalitněji (neb narozdíl od jednoho rádobyuniverzálního "kopyta" zprostředkovatele s Vámi notář probere a vyřeší Vaše konkrétní a specifické potřeby na podobu společnosti /o kterých ani netušíte, že je máte, dokud nenarazíte na mantinely "kopyta" - což Vás jinak příjde na další tisíce Kč při pozdějších změnách společenské smlouvy/) a levněji (neb kromě ze zákona dané odměny notáře a povinných poplatků neživíte ještě marži "darmožrouta").
Taktéž Vás notář nevrhne do pasti "virtuálního sídla", které ve skutečnosti znamená kromě jiného záruku cílených kontrol Finančního úřadu.
Zdravím, můžete mi prosím doporučit nějakou ověřenou externí společnost, která založí s.r.o. za mě? Sám si na to netroufám. Byla mi doporučena http://cz.f-chain.com/zalozeni-spolecnosti/ , máte někdo zkušenost prosím?
Zdravím, pokud si nevíte rady se založením firmy, zkuste googlit a najít externí společnost. Za nás mohu doporučit například společnost Comeflex . Vše bez problému.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
4. 1. 2015 10:47
Dobrý den, před cca 1/2 říjen se psalo, jak bude založení s.r.o. snadnější a levnější. Od té doby ticho po pěšině a nelze dohledat žádné kroky k tomuto opatření. Je vůbec reálné se dočkat podobný, kdy půjde s.r.o. založit v řádech dnů a správní poplatek 3000Kč?