Pokud budete čerpat rodičovský příspěvek jen dva roky, nebudete již třetí rok pojištěná z titulu rodičovského příspěvku. Není možné být doma na rodičovském příspěvku a tento příspěvek mít již vyčerpaný. Takže jestli budete podnikat a nebudete už na rodičovském příspěvku, podnikání pro Vás bude hlavní činností. A nejsem si jistá, jestli Vám musí zaměstnavatel držet místo, když vyčerpáte rodičák a zůstanete ještě rok doma. To bych si raději zjistila, abyste ještě nepřišla o práci.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
11. 1. 2015 15:03
Prosím o radu. Jsem na rodičovské dovolené. V práci mám nahlášeny tři roky, ale rodičovský příspěvek budu pobírat jen do dvou let věku dítěte. Třetí rok zůstanu doma bez příspěvku. Jsem spolupracující osobou mého manžela OSVČ. Bude pro mne podnikání ve třetím roce věku dítěte stále vedlejší činností pro účely zdravotního a sociálního pojištění, i když nebudu pobírat rodičovský příspěvek? Děkuji.