Dobrý den,
podle toho jak situaci popisujete, máte růžové prohlášení k dani podepsáno pouze u druhého zaměstnavatele (uplatněna sleva na poplatníka). U prvního a třetího podepsáno nebylo, byla odvedena daň. Z toho plyne, že daňové přiznání podávat nemusíte, souběžně (tj. v jednom měsíci) nebyly dva příjmy zdaněné zálohovou daní dvěma plátci mzdy. Povinnost podání daňového přiznání popisuje § 38 zákona o daních z příjmů.
Na druhou stranu je ale pro vás jeho podání velmi výhodné. Pokud požádáte všechny zaměstnavatele o potvrzení o zdanitelných příjmech a tyto příjmy včetně sražené daně zahrnete do daňového přiznání, dá se předpokládat, že vám bude vrácena veškerá sražená daň (vlivem uplatnění slevy na poplatníka a slevy na studium). A to jistě za námahu stojí.
Hezký den přeje Dagmar Kučerová ;)
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
15. 1. 2015 6:19
Dobrý den,
jsem student SŠ a za rok 2014 jsem pracoval u 3 zamestnavatelu na DPP.
U prvniho jsem od ledna do prosince, kazdy mesic prijde vyplata vzdy mene nez 2000,- (jiz zdanene 15% dani).
U druheho jsem mel podepsane ruzove prohlaseni (student) a pracovni pomer skoncil v cervnu (1 mesic). Vydelek byl mene nez 1000 Kc.
U tretiho jsem byl od zari do listopadu a mezitim mi prisly 2 vyplaty, ktere byly vzdy mensi nez 9000 Kc (jiz zdaneno 15% dani). Znamená to, že daňové přiznání pro FO podávat musím? Musím tedy požádat všechny zaměstnavatele o vystavení potvrzení o příjmech a nějakým způsobem to uvést v DP?
Předem děkuji.