Máte 2 možnosti :
1) Vystavit mu Potvrzení o zdanitelných příjmech za rok 2013 s tím, že neměl uplatněné děti a on si podá sám Daňové přiznání za 2013 na FÚ a tam si děti zpětně uplatní
2) Udělat mu RVD za rok 2013 a peníze mu vrátit přes mzdu stejně jako RVD za 2014. Je to ale komplikovanější, protože se to musí uvádět do všech možných kolonek za předchozí roky a pod. RVD můžete zaměstnancům dělat a opravovat až 3 roky zpětně.
Já osobně bych zvolila první možnost s tím, že bych mu nabídla, že mu to DP zpracuju a on by si to jen sám podal na FÚ. A proto, že to byla chyba zaměstnavatele, tak bych se snažila být vstřícná, ale tak, abych co nejmíň zkomplikovala práci sama sobě.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
29. 1. 2015 9:43
Dobrý den,
mám dotaz. Nastoupila jsem do nového zaměstnání jako mzdovku a zjistila jsem, že bývalá paní mzdová neuplatnila zaměstnanci za 2013 daňové zvýhodnění na děti. Vše měl doloženo. Za 2014 to zachráním, ale za 2013 ?Zaměstnanec si toho také nevšiml, je to divné, ale je to tak ?? Co teď s tím, jak to opravit dodatečně. Podáním DPFO za 2013, jde to ? Díky za radu.