Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
19. 4. 2006 7:35
Dobrý den,
obracím se na Vás s prosbou o radu, jak co nejlépe vyřešit následující případ.
Přišlo nám zboží ze třetí země (USA) hodnota na faktuře, která šla se zbožím a na celních papírech byla 88,- USD. Týden na to nám od této firmy přišla oficiální faktura za toto zboží v hodnotě 1360,- USD. Říkala jsem o tom svému šéfovi s tím, že bude třeba předělat celní papíry podle skutečné hodnoty zboží na druhé faktuře. Říkal, že to je OK, že má u nich ještě nějakou slevu, tak domluví, aby fakturu předělali na oněch 88,- USD a nebude třeba nic předělávat. To bylo v říjnu 2005. Nějakou dobu se to táhlo a teď vyšlo najevo, že sleva už byla vyčerpána jinde a tudíž faktura zůstane, jak je na 1360,- USD. Jelikož je to poměrně dlouhá doba na to, jít na celní úřad s tím, že skutečná hodnota zboží je mnohem vyšší než je na papírech a myslím, že by to nezůstalo bez postihu, napadlo mě (dodavatel z USA souhlasí) rozdělit fakturu na 88,- USD (za zboží) a 1272,- (za služby). Nevím ale jaký nejvhodnější druh služby vybrat. Napadlo mě, že by nám dodavatel z USA mohl fakturovat výukový kurz o zacházení s dodaným zboží + tlumočnický servis uskutečněný jeho pracovníky v naší firmě v ČR. Pak by místem plnění bylo ČR, pro USA dodavatele by to bylo osvobozeno od DPH a my bychom provedli reverse charge. Bude nutné předělat přiznání k DPH za toto období, ale s celnicí nebude třeba nic řešit. Je to tak?
Předem děkuji všem ochotným za odpovědi.
Dana