Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
9. 2. 2015 17:23
Dobrý den,
měla bych nějaké otázky ohledně prodeje zboží ze zahraničí v ČR přes e-shop.
Momentálně objednávám zboží pouze pro svou potřebu a balíčky nepřesahují ani limit CLA, ani limit DPH tudíž mi přijdou normálně poštou domů a neplatím ani CLO ani DPH. Jak ale řešit situaci, kdy bych chtěla toto zboží (korálky, knoflíky) prodávat v ČR na e-shopu na živnostenský list a objednala bych si třeba třicet balíčků od různých prodejců a ani jeden balíček by nepřesáhl limit CLA a DPH a tudíž by mi nenastala povinnost platit CLO a DPH a balíček by mi normálně přišel poštou domů. Mohu toto zboží prodávat na internetu? A jak to řešit, když nemám žádnou fakturu do nákladů od prodejce, ani od celnice, protože balíček nedosáhl hodnotou na určený limit. Prodejci většinou faktury k objednávce nepřikládají. Jde mi o to, abych měla co doložit finančnímu úřadu, těžko jim můžu říct, že zboží se u mne prostě objevilo (když mělo tak malou hodnotu a neplatila jsem CLO ani DPH). Potřebuji nějaké doklady, kterými bych doložila koupení zboží a v jaké hodnotě bylo koupeno. Co tedy mohu doložit? Výpis z účtu o provedených transakcích by asi nestačil?
Mockrát děkuji Adriana Hetmánková