Daňové přiznání OSVČ

• (neregistrovaný)

20. 2. 2015 8:19

Dobrý den,

budu poprvé si dělat daňové přiznání a prosím o radu. Do konce července jsem byla student, srpen a září na úřadu práce, od října OSVČ (a pojedu na paušál - 60%).

1) Jaké příjmy zahrnu jako OSVČ? Vydala jsem fakturu za práci v prosinci, byla mi proplacena v lednu 2015. Zahrnuju do daň. přiznání jen příjmy, co mi skutečně přišli na účet v roce 2014? Nebo i tu fakturu?

2) měla jsem v průběhu roku DPP:
    - duben, květen a červen 2014 s podepsaným Prohlášením, výdělek za každý měsíc do 10.000 Kč (Zaměstnavatel A)
    - červenec a srpen a září 2014 s podepsaným prohléšením, výdělky za každý měsíc do 10.000 Kč (Zaměstnavatel B)
    - od října nepodepsané Prohlášení, výdělky do 10.000 Kč (Zaměstnavatel B)

Mám od Zaměstnavatele A a B Potvrzení o zdanitelných příjmech. Sečtu tedy příjmy a zapíšu je v daňovém přiznání do ř.31? A daň, co mi byla stržena při nepodepsaném Prohlášení napíši kam?

Velmi děkuji za Vás čas s vysvětlením.
    Petra K.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 20. 2. 2015 9:13

Lada (neregistrovaný)

Pokud byste vedla podvojné účetnictví, musela byste do přiznání zahrnout všechny vydané faktury vystavené v roce 2014, ať už vám je zaplatili kdy chtěli. Ale předpokládám, že vedete jen daňovou evidenci, a tam je to tak jak píšete - tj. do přiznání za rok 2014 se dávají jen vydané faktury, které vám byly uhrazeny v roce 2014.

• 20. 2. 2015 22:08

Dana (neregistrovaný)

ad 2)

Ano, sečtete příjmy a zapíšete je do DP řádek 31 a zaplacenou daň do oddílu 7, řádek 84.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).