děkuji moc za odpověd. Ještě bych chtěla znát odpověď na otázku, zda se to dá nahlásit později. Soused mi s bufetem pomáhá už od dubna. Jedna "účetní" mi řekla, že se to hlásit vůbec nemusí. Mě se to sice nezdálo, ale začala jsem se o to zajímat bohužel až nyní. Ráda bych si tuto položku dala do výdajů. Děkuji za odpověď.
Je to pouze administrativní forma (pokud platí nulovou daň), ale je to povinnost ... a za nesplnění takové může být uložena pokuta až do výše 2 mil. Kč. Takže bych vyrazil doplnit registraci co nejdříve ... ani bych jim neříkal od kdy to už je ... prostě přišel ... doplnil ... odešel ... stejně na to kontroly nechodí ... horší by bylo, kdyby se dostal do daně a najednou byste platila za něj daň a nebyla registrovaná ...
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
27. 9. 2010 16:05
Dobrý den
provozuji školní bufet jako vedlejší činnost. Občas mi tam chodí pomáhat soused - důchodce. Chtěla bych se zeptat jestli je nutné hlásit na FÚ zaměstnance, když by měl u mě podepsané prohlášení. Vydělá si maximálně 4000 měsíčně, tudíž by daň žádnou neplatil. Jedná se o dohodu o provedení práce. A pokud tuto povinnost musím splnit, tak kdy nejpozději? Dá se to i nahlásit zpětně? Děkuji moc za radu